Hade visst glömt att skicka iväg ett inlägg, jaja det skulle ha gått iväg den 27 men fick gå nu istället.

Ibland slutar man inte att förundras över folk. Hörde för ett tag sedan om en fölunge som inte skulle vara av denna värld. Men kollade upp den nu och den vart inte ens klass 1 på fölmönstringen, tror nog att man bör granska sina ungar med lite mer öppna ögon. Visst dom kan växa osv just då, men då skall man inte heller säga att dom är super och kommer att vinna osv.

Jaja slut pratat om det nu.

Här traskar allt på i sin takt, Ludde är om skodd vaccinerad och har fått massage. Måste ju säga det att han tyckte inte massören var speciellt snäll stund tals, men fann sig i det och mådde jätte bra efter. Hade en del låsningar varav en i ryggen inte var så solig, men nu är dom borta och vi fortsätter med hans uppbyggnad av muskler.

Knodden storm trivs nere på Udden, alla säger att han är så snäll och lugn, trotts att han är yngst i stallet och borde vara busigast.

I morgon väntar ny stall jour, denna gången med Nanna, hoppas på lika fint väder då som vi hade sist, fast det kan ju vara lite varmare
 
Morgon jouren i stallet igår ihop med Bella och Lotta. Mkt trevligt att jobba med dom. Var en strålande dag med solsken fast väldigt kallt. Efter vi var färdiga i stallet begav sig barnen med sina hästar ut på fältet för att rida. Hästarna gillade detta jätte mkt.
 
I Lördags åkte vi till Stockholm och hämtade hem Ludde. Snacka om att våran familj inte är som den skall vara. Halt och snö oväder, men inte stoppade det oss. :) Markeringen på hans framben den finns nog inte. Han hade longerats ute på parkeringen för dom hade inget ledigt ridhus vid besiktningen. Förmodligen var det lite halt och han inte vågade stå på som han skulle.

Mathias red honom en liten stund innan vi gav oss iväg hem, i jeans och gympa dojjor, ja den ungen kan allt. Linnea Luddes skötare fick sig en sista rid tur också. Hon var så ledsen när han skulle åka, men hon vet att han får det bra hos oss och hon är alltid välkommen ner och hälsa på.

När vi kom hem så rastade vi av honom lös lite i ridhuset, och Knodden fick vara med. Dom gillade varandra jätte bra. Lekte och sprang.

Så släppa dom i hagen ihop igår var inga problem, sprang och busade med varandra hela dagen.
 
Var och besiktade Knodden i Tisdags. Gick jätte bra, fick beröm för honom att han var så väl hanterad. Sådant är kul att få höra, gick igenom besiktningen.

I Onsdags besiktades Ludde, inget på böjproven, dock en ytterst liten markering höger fram i longering. Blev erbjudna av ägaren att ta honom på prov ett tag för att se om det var något. Veterinären trodde att det berodde på att han behöver skos om.

Pratade med min hovslagare som kommer på Tisdag och skor om honom.

I morgon kommer han hem. :)
 
Igår var vi i Stockholm och prov red en Hannoveran valack på 7 år. Vilken kille. Passade Mathias perfekt. Lite mellanting av Busan och Rodde. Väntar nu på att han skall besiktas och vi hoppas ju helt klart på att han går igenom. För våran del så blir det besiktning av Knodden i morgon. Så vem vet, till helgen har vi kanske en ny häst...och ingen Knodd. Men detta är något vi måste göra eftersom att han blir alldeles för liten.
 
Har inte orkat skriva något här sedan i Måndags, orkar väl egentligen det inte nu heller men känner att jag måste får skriva lite. För er som inte vet det ännu så gick resan till Mantorp i tårarnas tecken precis som jag hade på känn. Vi fick inte Rodde med oss hem. Sen skadan läkte som den skulle men var lite över ansträngd. Däremot hade han fått en skada i sitt knä på samma ben som inte var rolig. Vi fick ta det svåra beslutet att ta bort honom på plats.

Själva avlivningen blev med spruta, vilket jag inte tycker om men det var det dom hade att erbjuda. Tyvärr gick det inte riktigt som det brukar vid en sådan avlivning. Rodde fick en snedtändning av avlivnings vätskan och gick iväg för oss, och dog på ett helt annat ställe än det var sagt. Tog även lång tid innan han dog. Säkert 3-4 min innan han föll och säkert ytterligare 10 min innan dom konstaterade honom död. Så för våran del kommer det aldrig mer att bli med spruta, utan vi håller oss till bultning.

I stallet har jag inte varit sedan i Måndags morse, men ikväll tog jag mig i kragen och åkte dit. Får ju inte glömma bort att vi har ju Knodden kvar ännu så länge. Men det var så tomt utan Rodde. Ingen gose kille som ville bli kliad. R.I.P Roderick "Rodde" 1994-2010
 
God morgon. Snart dags att bege oss på resan till Mantorp. Har inte sovit mycket alls inatt. Känns inte som att detta kommer att bli den roligaste resa vi gjort. Men samtidigt så är det helt annorlunda mot när vi fick ge oss iväg till Helsingborg med Busan. Denna resan har vi ändå valt själva att göra. Vet att jag kanske är väl pessimistisk, men det känns som att resans betydelse kommer att gå i tårarnas tecken. Har hela tiden försökt att inte fästa mig allt för mycket vid honom, men det har jag ändå gjort. Det är väl heller inte så konstigt då det är en helt underbar häst, som jag är glad att vi fått lära känna. Synd bara att skadan skulle komma. Jaja vi får se. Mathias kommer nog att uppdatera sin facebook under dagen. För er som inte har honom som vän där, får vä
 
Knodden flyttade ju ner till Udden i tisdags. Han har funnit sig tillrätta jätte bra och storm trivs. Har fått en egen liten skötare som heter Amanda. Han är så snäll och lydig där nere, det är jätte kul. Är ju lite drygt en vecka sedan vi kastrerade honom också. Läker jätte fint.

Har fått en hel del svar på annonsen av honom också, får se vad det blir av det. En verkar kano
 
Jaha då skaffade man en blogg nu också. Vilket jag aldrig trodde jag skulle göra.

Många tankar är det inför morgon dagen, åker ju tillbaka till Mantorp med Rodde. Men nu är det inte för att få honom frisk förklarad tyvärr. Senan är åter igen jätte svullen och veterinären gav oss inte mycket hopp denna gången, utan nu skall den lysas igen och sedan skall det tas ett beslut om Rodde mannen skall få somna in, eller om det kanske går att göra något mer för senan.